Het heerlijk avondje was weer een competitief en gezellig geheel, georganiseerd door Brigit en Albert en Henny en Wout voor de catering. Lees snel verder!

Van de 33 leden waren 13 als deelnemer en 3 als organisatie/ barman op dit toernooi actief. Een laagterecord, maar de afwezigheid was met redenen omkleed, behalve bij de 8 leden die niet hebben gereageerd. De verhouding competitiespeler: recreant was 4 – 9. Allen waren ruim op tijd om zodoende te helpen met de inrichting van de zaal en daarna zich warm te spelen. Omdat ik de sinterklaasattributen zo goed opgeborgen had dat ik het ner-gens in huis kon vinden was de gebruikelijke aankleding van de hal niet aanwezig. Vandaag (2 dagen later) bleek het achter de kerstdozen te staan. Desondanks zat de sfeer er al snel in.

Toernooi

Gezelligheid was weer troef. Er werd heel wat afgelachen, maar een beetje spanning ontbrak natuurlijk ook niet. Voor, tussen en zelfs tijdens de wedstrijden werden de bakjes kruidnoten en Engelse drop leeggeroofd. Alsof men in de sinterklaastijd al niet genoeg had gesnoept!

Omdat we met 13 deelnemers éen teveel hadden óf drie te weinig (het is maar net zoals je het bekijkt) mocht elke ronde een persoon op de bank plaatsnemen. Chris nam hem dan onder zijn hoede en fungeerde als personal of mental coach. Dat is trouwens prima gelukt. Als herboren keerde die persoon dan in de volgende ronde terug. Voor alle duidelijkheid: de reserve kreeg wel punten, namelijk het gemiddelde van zijn andere vier partijen.

Ronde 1

Het duo Henk/Dion (55 punten) gaf gelijk het spreekwoordelijk visitekaartje af. Op korte afstand volgden Michiel en Gerard met 53 punten. Goede resultaten, zeker gelet op het gemiddelde van de overige deelnemers: 38 punten.

Ronde 2

Deze ronde werd gewonnen door het duo Henk/Detlef met 54 punten. Het gemiddelde steeg naar 45 punten. Twee spelers overschreden de 100 puntengrens: Henk (109) en Dion (107).

Ronde 3

Leo kwam na eerdere lage scores helemaal los. Samen met Henk haalde hij 52 punten. Het gemiddelde daalde naar het niveau van de eerste ronde: 38 punten.

Tussenstand

Na zon driekwartier zuivere speeltijd werd het tijd om de spieren in de kantine eventies rust te gunnen en de droge kelen vochtig te maken. En dat op kosten van de vereniging. Het was lekker warm in de kantine. Als pauzekampioen (een variatie op winterkampioen in de voetballerij) liet Henk zijn concurrenten achter zich. Michiel en Gerard volgden in zijn slipstream, zij het op geruime afstand.

Bij Dirk was het kaarsje al wat gaan doven en kon ternauwernood als laatste de 100 puntengrens overschrijden. Hij gaf al te kennen de slotronde niet te zullen (of is het “kunnen”?) spelen. Het was een logisch gevolg van het de hele dag klussen in het nieuwe huis van een van zijn kinderen.

Ronde 4

Het duo Leo/Michiel had het juiste stimulerend middel tot zich genomen. Dat bleek wel uit de verpletterende en hoogste score van vanavond: 62 punten. Ik vermeld niet wie de tegenstanders waren! Kees en Gerard werden in deze ronde tweede met 47 punten. De strijd tussen de duo’s Kees/Gerard en Johan/Dion was spannend. Na de eerste game van 25-22 werd het in de tweede 22-20. Henk en Michiel passeerden als eersten de 200 puntengrens met respectievelijk 211 en 206 punten.

Tussenstand

De voorlopige top bestond uit Henk (211), Michiel (206), Leo (185) en Gerard (185). Zou het hen lukken deze voorlopig vier plaatsen te consolideren en zo ja, in welke volgorde? Of zou de subtop Henny (de enige dame), Dion en Detlef nog een uiterste inspanning kunnen leveren om net zoals topclub Feyenoord ver in blessuretijd nog extra te scoren. Lees verder de ontknoping.

Ronde 5

In de laatste ronde speelden de 3 competitiespelers en Gijsbert een onderlinge strijd zoals de recreanten dat ook deden. Deze ronde was bij de competitiespelers duidelljk voor Henny en Michiel met 51 punten. Bij de recreanten waren Kees en Dion de sterksten met 44 punten. Om 22.00 uur werd de laatste smash geslagen en werd spontaan de sporthal leeggeruimd. De organisatie bleef nog even na om de einduitslag te bepalen en daarna de cadeaus naar de kantine te brengen.

Einduitslag

Michiel sloeg na 2 derde en 2 tweede plaatsen uiteindelijk zijn slag en werd glorieus sinterklaaskampioen in een zorgvuldig opgebouwd toernooi (257 punten). Hij gaf zichzelf alvast zijn eerste cadeau voor zijn 50e verjaardag een dag later. Henk (251 punten) dacht na 4 rondes als eerste te hebben gestaan de kampioensbeker te behalen, maar Michiel stak daar dus een stokje (of batje) voor. Op gepaste afstand eindigden Gerard (235) en Leo (226) als 3e en 4e.

De bekendmaking van de einduitslag werd opgevrolijkt door het kiezen van een pakje. Het aantal rijmen (2) werd verdubbeld t.o.v. 2022. Wat opviel was dat men de cadeaus met rijm lang op de cadeautafel liet liggen. Bang om voor te lezen?! Dit alles onder de bezielende leiding van barkeeper Henny, die elke donderdagavond met Wout voor iedereen klaar staat. Bedankt.

Gezelligheid, sportiviteit en enthousiasme stonden weer bovenaan. De (schater)lach hing aan jullie broek. Het was voor de organisatie leuk om daarvan te genieten, ook van een vleug(je) competitie.

En nu de uitslag:

1Michiel Zijlstra2578Hans Jager203
2Henk van der Does2519Kees de Bruijn201
3Gerard Oostveen23510Gijsbert Klein187
4Leo van Paasen22611Wout de Bruijn178
5Henny Vermeer-van Silfhout22312Johan de Jong177
6Dion van Harten22213Dirk Akkermans160
7Detlef Stolker218

Tot slot bedanken we iedereen hartelijk voor de inbreng en de gezelligheid.

De organisatie,
Brigit en Albert