Op donderdag 25 mei j.l. speelden we ter afsluiting van het seizoen weer ons traditionele taartentoernooi, waarbij gestreden werd om luxe mokka gebak. De organisatie lag dit jaar in de liefdevolle handen van Henk en Brigit die een geslaagd toernooi runden. Twee leden hadden door blessures en onvoorziene omstandigheden af moeten zeggen, maar Henny van den Haselkamp was wederom de beroerdste niet en zorgde naast de catering voor een volle bezetting.

De twaalfkoppige en goed geluimde opkomst was mooi op tijd en bij binnenkomst ontwaarde je een gezonde spanning in het geroezemoes der aanwezigen. Het avondmaal zal er bij menigeen bij ingeschoten zijn, want de drop op de wedstrijdtafel verdween in een oogwenk.

Vervolgens trok ieder een letter die je plaats in het speelschema bepaalde. Leuke bijkomstigheid: zo bleven je medespelers en tegenstanders een verrassing tot aanvang van elke wedstrijd. Een klein foutje in de tafelschikking zorgde voor wat hilariteit toen zich niet 4 maar 8 spelers bij dezelfde tafel meldden, maar dat loste zich snel op.

Men begon het eerste potje rustig, maar toen de ledematen eenmaal los en de spieren warm waren knalden de ballen door de Hoflandhal. Na 3 wedstrijden konden de benen even gestrekt worden in de kantine, waar Henny en Wout onze kelen smeerden.

De pauze vloog voorbij en de vierde en vijfde set werden met plezier afgewerkt. Na het laatste fluitsignaal dropen verhitte gezichten af naar de kleedkamers. In de douches werd de geleverde strijd door een enkeling verbaal voortgezet.

De taarten bleken gewonnen door Michiel en Henny die ze verlootten onder de aanwezigen, met Henk Schulten en Pieter als de gelukkigen. Zij deelden hun taart vervolgens weer met de groep zodat de strijdbijl in de kantine definitief begraven werd onder een lading koek.

Voorts dronken we in de staart allemaal nog een lekker glas en zagen dat het goed was. Dank voor de mooie afsluiter Henk & Brigit en dank aan Henny voor de catering!

Michiel Zijlstra

In: