Op 23 november was het jaarlijkse invitatietoernooi! Dit was dé gelegenheid om een avondje te tafeltennissen waarbij de dubbels gevormd worden door een lid van de Schans samen met iemand uit zijn of haar werk- of kennissenkring. Een toernooi waarbij gezelligheid en het spelplezier altijd voorop staan.  Ook waren er uitnodigingen verstuurd aan personen die belangstelling hebben getoond tijdens de afgelopen jaarmarkt of die al eens eerder hadden meegedaan. Na de sportiviteiten kon de ontstane dorst weer worden gelest in de kantine. 

Terwijl buiten de regen door de straffe wind tegen de ramen van de kantine slaat, druppelen rond half acht leden en genodigden langzaamaan de kantine van de Sporthal Hofland binnen. Binnen is de eur van door Henny vers gezette koffie op te snuiven en liefhebbers krijgen dan ook direct een dampend ‘bakkie’ aangereikt.

Tegen 20.00 uur is het dan echt tijd om in de benen te komen en de sporthal op te zoeken. Na wat ingeslagen te zijn, laat ik een snerpend geluid los, waarna de spelers zich in een halve cirkel opstellen om te worden verwelkomd. Helaas zijn op de uitnodiging aan genodigden van wie de namen op de Jaarmarkt en tijdens Pret in het Park zijn genoteerd, geen positieve reacties gekomen, maar wel zijn een tiental leden erin geslaagd om maar liefst 14 mensen/gastspelers uit te nodigen om vanavond te komen spelen. Petje af.

De deelnemers zijn ingedeeld in twee poules van 12 deelnemers (6 duo’s); er wordt geteld tot 21 en om de vijf servicebeurten wordt er gewisseld. Er worden 5 ronden gespeeld en twee games per ronde. De uitslag kan dus 2-0, 0-2 of 1-1 zijn. Verzocht wordt rekening te houden met het niveau van de tegenstander. Die moet na vanavond niet thuiskomen met het verhaal dat hij/zij alle hoeken van de zaal heeft gezien.

Na het inspelen brandt de strijd los. Vanuit alle standen wordt getracht het tafeltennisballete weer op het juiste gedeelte van de tafel terug te brengen. Dat lukt vrij aardig, maar wel met veel gesteun en gekreun en soms ook met uitbundig gejuich als daarmee dan ook nog een punt wordt gescoord. Kortom men gaat er vol voor.

Na het spelen van 3 rondes is het tijd voor een adempauze. In de kantine wordt door onze vereniging een gratis drankje aangeboden, dat dankbaar wordt genuttigd. Als vervolgens de vochtbalans weer wat in evenwicht is, is het tijd om de laatste twee rondes op te pakken.

Om de laatste punten wordt nog fel gestreden. De winnende lijn die voor de pauze al was ingezet, is na de pauze doorgetrokken en heeft uiteindelijk geleid tot winst in poule 1 van Gerard Oostveen en Ewald Zomer en in poule 2 tot de winst voor Gijsbert Klein en Gerard van Blokland. Geconstateerd kan worden, dat -evenals vorig jaar- nog niet duidelijk is of het duo Klein/Blokland sr. het duo Klein/Blokland jr. als winnaar kan worden uitgeroepen. Beide keren was de uitslag 1-1. Dat moet dan volgend jaar maar een vervolg krijgen.

We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi in een sfeervolle, sportieve ambiance. Na het opruimen, douchen en omkleden bleef het nog lang gezellig in de kantine, waar bij de drankjes genoten is van de heerlijke hapjes die Albert en zijn vrouw voor ons hadden klaargemaakt.

Dankzij de inzet van de leden die de moeite genomen hebben om mensen uit te nodigen, kijk ik terug op een zeer geslaagd toernooi. Met dank aan iedereen die coöperatief heeft meegewerkt om dit geheel te doen slagen. Daarbij speciale dank aan Henny en Wout die ervoor gezorgd hebben dat in de kantine niemand op een droogje bleef zitten.

Johan de Jong,
organisator van het Invitatietoernooi.

Voor wie de uitslagen nog eens wil bestuderen, vindt hieronder de uitslagen.

Winst en verlies

POULE 112345uitslag
1Frank Sangers
Jaap Langenberg
221128
2Mathijs Losekoot
Stein Losekoot
110204
3Gerard Oostveen
Ewald Zomer
222129
4Henk van der Sluijs
René Sangers
011125
5Tim Pauw
Tim Rozens
102104
6Kees de Bruijn
Robin Brouwer
000000
POULE 212345Uitslag
1Wout de Bruijn
Hanno van Harten
200001
2Justin Klein
Lucas van Blokland
211228
3Gijsbert Klein
Gerard van Blokland
221229
4Ton van Rossum
Hans Pluim
012115
5Dion van Harten
Vriendin Nicky
021104
6Merlijn van der Does
Jet van den Houdijker
001012

In: