Nieuws

Clubkampioenschappen 2022

Deze gaan ook in 2022 helaas niet door.

In 2021 waren er geen clubkampioenschappen.

Clubkampioenschappen 2020


Dit jaar hadden 27 leden zich aangemeld. Er werd gestreden in 4 categorieën:
Competitiespelers A (6 leden)
Competitiespelers B (11 leden)
Recreanten A (6 leden)
Recreanten B (6 leden)

COMPETIESPELERS A
We hadden de 6 leden verdeeld over 2 poules:

Poule A1:
- Kees de Kamper
- Jan Tuls
- Henny v.d. Haselkamp

Poule A2:
- Arjen van Santen
- Bert Rademaker
- Tom Oostrom

Na een paar spannende wedstrijden in met name poule A2 gingen de beiden nummers 1 en 2 over naar de halve finale. Dat waren in poule A1 Jan Tuls en Kees de Kamper en in poule A2 Bert Rademaker en Arjen van Santen.
Voor Henny v.d. Haselkamp en Tom Oostrom zat het toernooi erop.

In de halve finale tussen Jan Tuls en Arjen van Santen won Jan de eerste game met
11-7. Daarna vond Arjen het genoeg en trok de partij met 11-7 / 11-8 en 11-1 naar zich toe.
In de andere halve finale, tussen Bert Rademaker en Kees de Kamper, kwam Bert furieus uit de startblokken en won de eerste game met 11-1. Daarna kon Kees wat meer partij geven, maar uiteindelijk was Bert toch de sterkste en won de wedstrijd met 3-1.

Hierdoor kregen we, net als in 2019,  een finale tussen twee teamgenoten, maar dit keer waren het Arjen en Bert. De eerste game was spannend, 12-10 voor Bert, de 2e game ging met 11-9 naar Arjen. Vermoedelijk ging de vermoeidheid bij Arjen parten spelen, want de 3e en 4e game kon Bert met 11-4 en 11-6 naar zich toe trekken. Op deze manier mag hij zich een jaar CLUBKAMPIOEN 2020 noemen. Bij de prijsuitreiking mocht hij de “cup met de grote oren” in ontvangst nemen.

COMPETIESPELERS B

Bij deze categorie hadden we maar liefst 12 deelnemers die wij verdeeld hebben over  poules:

Poule B1 Poule B2 Poule B3
- Detlef Stolker - Henk Schulten - Dirk Akkermans
- Leo van Paasen - Marja v.d. Pol - Merijn Essers
- Henrik Slagter - Erik Jan Nap - Henny Vermeer
- Chris Koetsier - Roy Kastelein

Van deze poules gingen de nrs. 1 en 2 naar de kwartfinales. Ook de beste 2 nummers 3 van de poules gingen naar de kwartfinales.

De winnaars van de kwartfinales gingen door naar de halve finales.

De 1e halve finale ging tussen Henk Schulten en Roy Kastelein. Daarin kwam Henk met 2-0 voor te staan. Roy gaf zich echter niet gewonnen en won de 3e game mat 11-7. Helaas voor Roy vocht Henk zich in de 4e game weer terug en won deze met 11-5. Daardoor was Henk, net als vorig seizoen, weer finalist.
De 2e halve finale ging tussen Leo van Paasen en Henrik Slagter. Deze wedstrijd was zeer spannend. Leo won de eerste game, Henrik won de tweede en derde game, Leo won de vierde game en dus was er een vijfde game nodig. Deze werd met 11-6 gewonnen door Henrik, dus was een finaleplaats zijn beloning.

De halve finale had Henrik veel energie gekost, want in de finale kon hij het niet bolwerken tegen Henk. Deze besliste de partij in drie games, 11-8 / 11-7 / 11-4.
Henk Schulten werd dus clubkampioen 2020 bij de competitiespelers B, met Henrik Slagter op een verdienstelijke tweede plaats.

RECREANTEN A
Bij deze categorie waren er 6 deelnemers, ook verdeeld over 2 poules:

Poule C1:
- Gerard Oostveen
- Johan de Jong
- Gijsbert Klein

Poule C2:
- Arie de Gelder
- Carlos Bakker
- Kees de Bruin

Van beide poules gingen de nrs.1 en 2 door naar de halve finale.

In poule C1 waren dit Gijsbert Klein en Johan de Jong. In poule C2 waren dit Arie de Gelder en Carlos Bakker. De beide nummers 3, Gerard Oostveen en Kees de Bruin  hebben een wedstrijd gespeeld om de plaatsen 5 en 6. Deze werd in 3 games, met een 3e game van 21-19, gewonnen door Gerard Oostveen.

De 1e halve finale speelde Gijsbert tegen Carlos. Deze twee spelers kennen elkaar door en door, omdat zij donderdagavond erg veel tegen elkaar spelen. Gijsbert was in deze strijd “on fire”. Hij wist deze wedstrijd met 2-0 te winnen, waardoor hij doorging naar de finale. Carlos was veroordeeld tot de troostfinale.
De 2e halve finale ging, evenals vorig jaar, tussen Arie en Johan. Ook deze wedstrijd werd in 2 games gewonnen door Arie. Zodoende werd de finale gespeeld tussen Arie de Gelder en Gijsbert Klein.

Deze finale was een spannende wedstrijd. Deze eerste game ging met 23-21 naar Arie. Maar toen was Gijsbert warm en won de 2e en 3e game, zodat hij zich “Clubkampioen van de Recreanten A 2020” mag noemen. 

Ook werd er nog een wedstrijd gespeeld om de 3e en 4e plaats tussen Johan de Jong en Carlos Bakker. De eerste game van deze wedstrijd was bijzonder spannend en werd met 23-21 gewonnen door Carlos. In de tweede game was het verzet van Johan gebroken, zodat Carlos de 3e plaats veroverde.

RECREANTEN B
Bij deze categorie waren er 6 deelnemers, ook verdeeld over 2 poules:

Poule D1:
- Peter van Kooten
- Rico Schaap
- Pascal Peeters

Poule D2:
- Hans Jager
- Carolien Wildschut
- Wout de Bruijn

Van beide poules gingen de nrs.1 en 2 door naar de halve finale.
In poule D1 waren dit Pascal Peeters en Rico Schaap. In poule D2 waren dit Hans Jager en Carolien Wildschut. De beide nummers 3, Peter van Kooten en Wout de Bruijn, hebben een wedstrijd gespeeld om de plaatsen 5 en 6. Deze werd in 2 games gewonnen door Wout de Bruijn.

De halve finale tussen Pascal en Caroline werd in 2 games beslist in het voordeel van Pascal. In de andere halve finale wist Hans Jager tegen buurman Rico Schaap ook in twee games de finale te bereiken, zodat de finale ging tussen Pascal Peeters en Hans Jager.

Deze finale wist Pascal te winnen, zodat hij zich een jaar lang “Clubkampioen van de Recreanten B 2020” mag noemen.
De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Rico Schaap en Caroline Wildschut. Deze spannende wedstrijd wist Rico in 3 games te winnen.

Hieronder nog even een compleet overzicht van de prijswinnaars in de 4 categorieën:

COMPETITIESPELERS A:
1e Bert Rademaker
2e Arjen van Santen

COMPETITIESPELERS B:
1e Henk Schulten
2e Henrik Slagter

RECREANTEN A:
1e Gijsbert Klein
2e Arie de Gelder

RECREANTEN B:
1e Pascal Peeters
2e Hans Jager

Ruim voor 23.00 uur was de sporthal met behulp van velen (dank hiervoor) weer opgeruimd en konden we in de kantine de prijzen uitreiken aan alle winnaars onder het genot van een hapje en drankje. Al met al was het weer een geslaagde avond!

Als laatste wil wij hierbij de mensen achter de bar nog bedanken en niet te vergeten Albert en Trees voor de lekkere hapjes.

Wij hopen dat er volgend jaar nog meer leden meedoen met dit gezellige toernooi!!

Henk en Ton